A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Карлівської міської ради
Полтавської області

НОВИНИ

Допомога для військових

Наш дальномір знайшов свого адресата. Бажаємо нашому земляку успіху в його нелегкій справі - захисті Батьківщини! Наближаємо Перемогу разом!

10:32 28.12.2023

Підтримка нашої шкільної родини

Важко висловити словами те, що відбувається навколо нас, але у такі часи ми переконуємося в тому, наскільки важливо об'єднатися та допомагати один одному.  Щедрість сердець наших дітей - справжнє диво! 

10:28 28.12.2023

Новорічне свято Карлівського міського ЦПО

Святкові, новорічні дива трапляються і в нашому закладі! Сьогодні до нашої ялинки на новорічні розваги завітали Снігуронька та Зима! Бавили наших вихованців іграми в сніжки, ліпили сніговиків, замітали разом із Зимою засніжені доріжки, водили танок біля красуні ялинки. А як же подарунки? Звичайно були! Їх передав Святий Миколай, а Снігуронька і Зима роздали солодощі нашим дітям! Святково та весело провести Новорічне свято нам вкотре допоміг колектив Карлівського міського ЦПО. Дякуємо колегам за тісну співпрацю! Працюємо для радісних посмішок наших дітей!

07:57 27.12.2023

Проєкт "Єдина Україна"

Вітаємо учнівство нашого закладу із отриманням почесних грамот від Української федерації "Спорт заради розвитку" за активну участь у Всеукраїнському проєкті "Єдина Україна" в рамках проведення фестивалю "Назустріч успіху" та популяризації рухової активності дітей та молоді.

07:55 27.12.2023

ПРОЄКТ «РІЗДВЯНИЙ ВЕРНІСАЖ»

ВИКЛАДАЧІ ТА ВИПУСКНИКИ КАФЕДРИ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА УЧАСНИКИ ВИСТАВКОВОГО ПРОЄКТУ «РІЗДВЯНИЙ ВЕРНІСАЖ» Напередодні Свята Різдва у відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського відкрилася виставка, яка є багаторічним проєктом членів Полтавського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України «Різдвяний вернісаж». Експозицію виставки складають кращі роботи провідних майстрів Полтавщини та молоді, яка вперше представила свій творчий доробок. Переважна більшість експонатів виставки тематично пов’язана з різдвяно-новорічними святами, художнім відображенням зимової пори року. Загалом виставка нараховує понад 100 експонатів, які виконані в різних видах народного мистецтва: іграшки з різних матеріалів, коржики, розпис, кераміка, витинанки, мальованки, різьблені та розписані тарелі, вишивані вироби, килими, народне малярство… Традиційно в експозиції виставки представлені роботи Тетяни Саєнко, доцента, завідувача кафедри образотворчого мистецтва, члена НСМНМ України та доцента, члена НСХ України Юлії Мохірєвої, а також випускників кафедри, які є носіями традиційних видів народного мистецтва: Наталії Дігтяр, Наталії Дмитренко, Тетяни Ваценко (членів НСМНМ України), Світлани Колодяжної, Тетяни Панасенко. Пишаємося нашою культурою й запрошуємо всіх полинути у світ краси українського народного мистецтва, завітавши до відділу мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського та отримати задоволення від перегляду експозиції.

08:58 26.12.2023

Розпис пряників

Розпис пряників – чудове заняття напередодні Нового року та Різдва. Це творчий процес, в результаті якого створюється власний художній витвір і ароматний смаколик водночас. Таким пряником можна прикрасити ялинку, або ж покласти в подарунок близькій людині. Тому сьогодні , учні 1 та 3 класів завітали до ПТУ-50 на майстер-клас з розпису імбирних пряників. Творча робота принесла дітям масу позитиву та задоволення. Додому всі поверталися із чудовими виробами, які і їсти буде жаль, а тому вони дійсно прикрасять оселі. А когось, можливо, надихнуть на творчість і добрі справи.

08:25 26.12.2023

«Освітній Суп»

Вирішили повернути батькам дитинство та прийшли із різдвяними подарунками. Відкриваємо реєстрацію на першу у 2024 році хвилю «Освітнього Супу»!

09:00 25.12.2023

Чемпіонат з легкої атлетики в м. Полтава.

23 грудня 2023 року в спортивному манежі ім.Бутовського відбувся відкритий чемпіонат м.Полтави з легкої атлетики. Команду Карлівської ТГ представляла Карлівська ДЮСШ.Призерами в віковій категорії 2014 р.н. і молодші стали:

08:47 25.12.2023

Заняття «Розвиток мовлення дітей з РАС у ЗДО»

Одне з найбільш хвилюючих питань, які задають педагоги закладів дошкільної освіти – це питання взаємодії та комунікації з дітьми з розладами аутистичного спектру. Тож сьогодні, 22 грудня 2023 року, фахівці КУ «Карлівський ІРЦ» Світлана Коплік та Людмила Гуня провели студійне заняття «Розвиток мовлення дітей з РАС у ЗДО» для вихователів та асистентів вихователів інклюзивних груп. У ході нього розглянули питання комунікації, особливостей розвитку та формування мовлення дітей з РАС. Фахівці звернули увагу на важливість розвитку довербальних навичок у роботі з немовленнєвими дітьми. В ході зустрічі провели ігри та цікаві завдання. Виконали практичні завдання з використанням відео. Зустріч пройшла в дружній та теплій атмосфері. Учасники отримали важливу інформацію, яка знадобиться їм в подальшій роботі.

08:43 25.12.2023

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень