Організація харчування у закладах освіти
Уряд вніс зміни до норм і Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою №305 від 24.03.2021
Зміни адаптують норми і Порядок організації харчування до умов воєнного стану, зокрема:
визначають рекомендований перелік і норми споживання харчових продуктів для школярів, педагогічного та іншого персоналу у разі перебування в укритті;
на період перебування в укритті, як виняток, дозволяють не дотримуватися у повному обсязі норм споживання основних груп харчових продуктів та меню;
дозволяють на час дії воєнного стану та у разі перебування в укриттях замінювати гаряче харчування готовими харчовими продуктами;
врегульовують створення в укриттях запасу води та харчових продуктів, у тому числі тривалого зберігання (не менше ніж на 48 годин безперервного перебування);
дозволяють списання продуктів або страв, непридатних до використання або вживання, зокрема внаслідок впливу обставин воєнного стану, та покладають на бракеражну комісію повноваження приймати рішення щодо подальшого використання або списання продуктів;
визначають порядок організації харчування у захисних спорудах, вимоги до облаштування відповідних зон тощо.
Окрім цього, у документі уточнено деякі норми харчування та вимоги до облаштування зон харчоблока за технологічними моделями та передбачено інші зміни.
Вже готуємо для вас розлогий аналіз змін!
Детальніше за посиланням: http://bit.ly/4hdzsaM
