A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Карлівської міської ради
Полтавської області

Рубрика "Освітні лідери Карлівської громади " Маркіна Оксана Миколаївна

Дата: 30.07.2024 08:32
Кількість переглядів: 14

Продовжуєм рубрику "Освітні лідери Карлівської громади "

#освітнілідериКарлівськоїгромади

Оксана Миколаївна Маркіна талановитий, творчий педагог, має акторські, режисерські здібності, віддана своїй справі – музичному вихованню дітей дошкільного віку. Повну вищу педагогічну освіту здобула в Полтавському Державному педагогічному університеті ім.В.Г.Короленка, кваліфікація – вчитель початкових класів та музики. У Закладі дошкільної освіти (ясла-садок) №5 «Берізка» на посаді керівника музичного працює з 2004 року. Має вищу кваліфікаційну категорію та звання «вихователь-методист». Постійно удосконалює власний професійний розвиток, проходячи курси підвищення кваліфікації, беручи участь у професійних педагогічних заходах: семінарах, тренінгах, вебінарах, майстер-класах.

Оксана Миколаївна гордиться своєю нацією, захоплюється її історією, культурою, шанує українські традиції. У своїх вихованців плекає любов та повагу до Батьківщини. Систематично проводить свята і розваги календарно-обрядового циклу та залучає до участі педагогів і батьків. Активно працює над розвитком моральних навичок та моральної свідомості вихованців. На заняттях створює умови для взаємодії всіх учасників освітнього процесу на засадах взаєморозуміння і поваги, рівності та партнерства; дотримується принципів емоційного комфорту, естетичності, зв’язку з реальним життям, активності, самостійності і творчості; забезпечує баланс між активностями, ініційовані вихователем та самостійною діяльністю дітей. Гнучко планує освітній процес, ураховуючи міру засвоєння дітьми навчального матеріалу. Прогнозує різні варіанти розвитку заняття та передбачає використання доцільних інноваційних методик і технологій відповідно до навчальних ситуацій. Формує та розвиває у вихованців ключові компетентності, відповідно до Державного стандарту дошкільної освіти. Особливу увагу приділяє музикуванню, як засобу розвитку творчих здібностей дошкільнят. Застосовує сучасні та ефективні методики і технології навчання: концепції К. Орфа, ритмо-пластики Е. Жак-Далькроза, технології активного слухання музики Б. Штраус, технології Т. Тютюнникової «Елементарне музикування», методики Т. Боровик, системи музично-ритмічного виховання Body Percussion; здоров’язбережувальні технології (ритмопластику, релаксаційні вправи та ігри, ігровий масаж, пальчикові і мовленнєві ігри, дихальну гімнастику, вокалотерапію), корекційні, особистісно-орієнтовану, інформаційні технології. Також використовує комунікативні ігри та власні музичні і дидактичні ігри. Таким чином Оксана Миколаївна реалізує в роботі запит суспільства про необхідність формування самостійної, творчої, впевненої в собі дитини здатної до критичного мислення, спонтанної поведінки, індивідуальності, а також забезпечити «особистісно-орієнтоване навчання». Досягнення у розвитку своїх музичних здібностей вихованці Оксани Миколаївни демонструють на цікавих, яскравих святах та розвагах.

В підготовці до занять використовує можливості різних комп’ютерних програм ( Microsoft Power Point, Paint, Windows Media, audio recorder, Відео майстер), програми для роботи над музичними файлами (Vocal Remover, Audio Cutter, Audacity, Сlideo), різноманітні навчальні програми, онлайн-ресурси та платформи ( LearningApps, «Все для розвитку дітей», «На урок», Inter Cultur Haus та ін). Працює на платформі для дистанційного навчання Google Classroom, використовує Viber-групи для зв’язку з батьками. Підготувала консультації для батьків «Українська народна пісня - частина народної медицини», «Колискова для дитини», «Патріотичне виховання дошкільників засобами музики». Оксана Миколаївна постійно ділиться досвідом з колегами, надає їм методичну підтримку. Підготувала і провела консультації для вихователів: «Музичне виховання й корекція мовлення дошкільників засобами дитячого фольклору», «Музика режимних моментів», «Музика в повсякденному житті дошкільного навчального закладу», «Ефективна співпраця музичного керівника та вихователів в інклюзивній групі»; майстер-класи для вихователів: «Нетрадиційні прийоми розвитку дошкільнят засобами музичної гри», «Казки з шумовим оформленням». Підготувала методичні матеріали «Впровадження інноваційних технологій та методик в ЗДО». Розробила ряд презентацій з досвіду роботи. На сайті Vseosvita.ua опублікувала методичні розробки: сценарій музичної розваги для дітей молодшого віку «Найкраща бабуся», нетрадиційне музичне заняття для дітей старшого дошкільного віку «Вчимося бути глядачами і слухачами», музичне заняття для дітей молодшої групи «Подорож тваринок». За відданість справі та високий професіоналізм Оксана Миколаївна нагороджена грамотами відділу освіти, молоді та спорту Карлівської райдержадміністрації, Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації, Карлівського районного комітету профспілки.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень