A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Карлівської міської ради
Полтавської області

Рубрика "Освітні лідери Карлівської громади " Намолова Світлана Дмитрівна

Дата: 29.07.2024 09:05
Кількість переглядів: 12

Продовжуєм рубрику "Освітні лідери Карлівської громади "

#освітнілідериКарлівськоїгромади

Знайомтесь: ЗДО (ясла-садок) № 5 «Берізка» Карлівської міської ради

Намолова Світлана Дмитрівна досвідчений, відповідальний, ініціативний, творчий, талановитий педагог. Повну вищу педагогічну освіту отримала у Полтавському державному педагогічному_інституті ім. В.Г.Короленка, кваліфікація – учитель початкових класів, учитель музики. У ЗДО № 5 «Берізка» працює з 1992 року – на посаді вихователя, з 1993 року – на посаді музичного керівника. Має вищу кваліфікаційну категорію та звання «старший вихователь». Постійно займається самоосвітою, підвищує свій фаховий та професійний рівень.

Досконало володіє методикою музичного виховання дітей раннього та дошкільного віку. В своїй роботі використовує здоров’язберігаючі (валеологічні пісеньки, дихальна та артикуляційна гімнастики, оздоровчі та фонопедичні вправи, вокалотерапія, ігровий масаж, пальчикові та мовленнєві ігри, ритмопластика, релаксаційні вправи та ігри), корекційні (логоритміка, музична терапія, кольоротерапія), особистісно орієнтовані (комунікативні танці та ігри) технології, ІКТ, пізнавально-дослідницьку діяльність (концепція Карла Орфа «Шульверк. Музика для дітей»). Виготовила посібники: «Музично-оздоровча робота в дитячому садку», «Пальчикові ігри для малят», «Мовні, фонематичні та артикуляційні вправи» (з музичним матеріалом), «Палочки-стрибалочки О.Поплянова». Упорядкувала та постійно доповнює збірки: «Логоритмічні вправи на музичних заняттях ЗДО», «Картотека музичних ігор для дітей 3-4, 5-6 років». Маючи акторські та режисерські здібності, створює на заняттях та святах емоційно-комфортну атмосферу, сприятливі умови для розвитку дітей, формує у них знання, практичні уміння і навички з різних видів музичної та театральної діяльності; розвиває їхні пізнавально-творчі можливості; виховує у них високий художній смак, активізує емоційне та образне мислення. Досягнення у розвитку своїх здібностей діти демонструють на цікавих, яскравих, захоплюючих святах та розвагах.

Світлана Дмитрівна критично аналізує, добирає, використовує ІКТ та електронні освітні ресурси для організації освітнього процесу, професійного спілкування. Обмінюється досвідом із музичними керівниками на інтернет платформах. Створила на YouTube свій канал: «Світлана Намолова - музичний керівник ЗДО». На сайті Vseosvita опублікувала методичну розробку «Активація творчих проявів через елементарне музикування у дітей дошкільного віку за методикою Карла Орфа». Створила ряд презентацій з досвіду роботи. Активний учасник методичних заходів ЗДО. Для вихователів проводить майстер-класи, тренінги, на основі власного досвіду надає іншим педагогам методичну допомогу під час планування, прогнозування результатів освітнього процесу, в оволодінні цифровими навичками; методичні роз’яснення щодо використання ефективних методів, форм і засобів організації освітнього процесу та організації ігрової діяльності з мистецько-творчого виховання дітей. Використовує інноваційні форми, методи та засоби педагогічного просвітництва батьків. За відданість справі та високий професіоналізм Світлана Дмитрівна нагороджена грамотами відділу освіти, молоді та спорту Карлівської райдержадміністрації, Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації, Карлівського районного комітету профспілки, почесною грамотою Полтавського обкому профспілки працівників освіти і науки України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень