A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Карлівської міської ради
Полтавської області

Рубрика " Освітні лідери Карлівської громади" ГОМЕНЮК Катерина Дмитрівна

Дата: 11.07.2024 08:16
Кількість переглядів: 14

Продовжуєм рубрику " Освітні лідери Карлівської громади" #освітнілідериКарлівськоїгромади

ГОМЕНЮК Катерина Дмитрівна – керівник гуртка науково-технічного напряму «Юні фотоаматори» Комунального закладу «Карлівський міський центр позашкільної освіти» Карлівської міської ради. В закладі позашкільної освіти працює з 1992 року.

Висока вимогливість, почуття відповідальності за знання своїх вихованців - риси, які притаманні педагогу. На її заняттях панує творча, доброзичлива атмосфера.

Своє завдання, як керівника гуртка, Катерина Дмитрівна вбачає у створенні умов для різнобічного розвитку вихованців та їх успішної самореалізації в соціумі.

Одним з кращих шляхів стимулювання прагнення бути самостійним, розвивати індивідуальні здібності, розширювати обсяг знань допрофесійної підготовки є зацікавлення учнівської молоді технічною творчістю.

Педагог працює, керуючись мудрістю давньогрецького філософа та мислителя Сократа: «В кожній людині – сонце. Дайте йому змогу засвітитись». Використовуючи досягнення педагогічної науки намагається створити власний педагогічний стиль, який дозволив би максимально розкрити можливості усіх вихованців та розвинути їх творчі здібності.

Катерина Дмитрівна впевнена, що педагог сучасного закладу позашкільної освіти повинен уміти організувати освітній процес як педагогічну взаємодію між педагогом та вихованцями, а також він має бути творчим, мобільним, опановувати та впроваджувати нові педагогічні технології.

Визначальними пріоритетами її діяльності є особистісно-орієнтований підхід, створення оптимальних умов для самовиховання, індивідуалізація і диференціація навчання, орієнтування на кожного гуртківця, який свідомо отримує нові знання, набуває досвіду спілкування з однолітками та вчиться аргументувати свою точку зору, успішно соціалізується.

Катерина Дмитрівна прагне, щоб кожен гуртківець відчував, що він може бути найкращим і найталановитішим, і це відчуття обов’язково треба постійно підтримувати. На практиці переконує своїх вихованців, що отримані знання та навички не будуть марними і принесуть їм користь у майбутньому дорослому житті.

Вихованці гуртків є активними учасниками різноманітних заходів. Упродовж багатьох років вони неодноразово ставали призерами міських, обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсів з технічної творчості. Катерина Дмитрівна дуже пишається своїми дітьми, радіє їх досягненням серед яких

обласний конкурс юних фотолюбителів «Моя Україна»;

обласний етап фотовиставки до Дня Соборності України «Україна – це ми!»;

ХVІІІ відкритий міський фестивалю «Великоднє сонечко»;

відкритий конкурс дитячої творчості «Happy Easter»;

відкритий екологічний онлайн-конкурс декоративно-прикладного мистецтва «Друге життя-2024»;

Всеукраїнський конкурс мистецтв «Мистецьке майбутнє України»;

Всеукраїнський заочний конкурс робіт юних фотоаматорів «Моя країна– Україна»;

Всеукраїнська онлайн виставка-конкурс «Талановиті! Наполегливі! Успішні!» - 2023

Всеукраїнська онлайн-виставка «Писанкове дерево»;

Міжнародний конкурс мистецтв «Обдарованість року»;

Міжнародний двотуровий конкурс мистецтв «Весняні зорі» та багато інших.

ГОМЕНЮК Катерина Дмитрівна працює так, що кожен її вихованець – це талант, бо педагог уміє бачити красу їх дитячих душ через призму фотомистецтва.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень