A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Карлівської міської ради
Полтавської області

Рубрика "Освітні лідери Карлівської громади" КОЛОДЯЖНА Світлана Григорівна

Дата: 09.07.2024 09:56
Кількість переглядів: 19

Розпочинаємо рубрику "Освітні лідери Карлівської громади" #освітнілідериКарлівськоїгромади

Знайомтесь: Карлівський міський центр позашкільної освіти та її представники.

КОЛОДЯЖНА Світлана Григорівна – керівник гуртка Комунального закладу «Карлівський міський центр позашкільної освіти» Карлівської міської ради. Свою трудову діяльність на освітянській ниві розпочала в 2002 році.

Як педагог вона глибоко володіє методикою проведення гурткових занять, і тому освітній процес у зразковому художньому колективі гуртку «Творча майстерня народного декоративно-ужиткового мистецтва «Барвінок», який вона очолює, проходить на високому методичному рівні. Це забезпечується насамперед високою вимогливістю до себе і до вихованців, старанною підготовкою до кожного заняття. Свою креативність використовує для впровадження у своїй діяльності нових педагогічних ідей, цікавих методів та нестандартних рішень.

Світлана Григорівна систематично проводить майстер-класи, бере активну участь у міських та обласних виставках. Зокрема, постійний учасник обласного свята «Воскресни, Писанко!», обласної виставки-конкурсу робіт жінок-художниць Полтавщини «Осяяні красою і талантом» на приз ім. Марії Башкирцевої .

Постійна учасниця обласного конкурсу мініатюр серед педагогів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва закладів позашкільної освіти

Неодноразово нагороджена грамотами Департаменту освіти і науки, управління культури Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді.

У 2007 році включена до каталогу народних майстрів Полтавщини «Народне декоративно-ужиткове мистецтво Полтавщини». Створила свій стиль на основі полтавського декоративного розпису, не порушуючи його структуру цінностей. Основу сюжетів Світлана Григорівна черпає зі скарбниці народної, глибини власної душі, оточуючого світу та життя. Створений образний світ – напрочуд оптимістичний, соковитий, вічно-квітучий, урочисто-осяйний. Кожна робота має свій колорит, свій внутрішній ритм, загальну композиційну гармонію.

ЇЇ вихованці є постійними учасниками міських та обласних виставок, конкурсів, неодноразовими переможцями та лауреатами обласних та всеукраїнських конкурсів серед яких

обласний конкурс з образотворчого мистецтва серед вихованців закладів позашкільної освіти «Барвисте перевесло»;

регіональний онлайн конкурс «Українська витинанка -2024»;

обласна виставка-конкурс декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край»;

обласний заочний конкурс «Космічні фантазії»;

VI Всеукраїнський відкритий двотуровий дистанційний конкурс-виставка декоративно-прикладного мистецтва «Слобожанські візерунки» 2024;

Всеукраїнська онлайн-виставка «Писанкове дерево»;

Всеукраїнський літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів України «Розстріляна молодість» до Дня Героїв Небесної Сотні;

відкритий конкурс дитячої творчості «Happy Easter» та багато інших.

Для Світлани Григорівни її професія - це можливість самореалізації, джерело задоволення і визнання. Вона - людина, здатна посміхатися і цікавитися всім тим, що її оточує, поєднує в собі любов до справи і до вихованців, вміє не тільки вчити дітей, але і сама здатна вчитися. Як педагог вона ніколи не зупиняється на досягнутому, а обов'язково йде вперед, адже її праця - це прекрасне джерело для безмежної творчості.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень