A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Карлівської міської ради
Полтавської області

Нарада керівників закладів освіти

Дата: 10.11.2023 07:49
Кількість переглядів: 15

9 листопада відбулася нарада керівників закладів освіти з питань приведення мережі закладів загальної середньої освіти в громаді відповідно до нового законодавства. Реформою визначено, що здобуття загальної середньої освіти забезпечуватимуть такі типи закладів: початкова школа - заклад освіти I ступеня, що забезпечує початкову освіту; гімназія - заклад середньої освіти II ступеня, що забезпечує базову середню освіту; ліцей - заклад середньої освіти III ступеня, що забезпечує профільну середню освіту. При чому формування ліцеїв повинно бути завершено 1 вересня 2027 року. Звичайно, що ми зацікавлені в тому, щоб діти нашої громади мали змогу продовжили навчання в 10-12 класах та отримувати профільну освіту.

Учасники наради познайомилися з основними позиціями Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти» від 6 серпня 2021 року.

На нараді було створено робочу групу, яка займатиметься питаннями розробки критеріїв для конкурсу для визначення закладу освіти, на базі якого буде створено профільний ліцей, вивчить демографічну та соціальну ситуацію в громаді, проаналізує кадровий потенціал, необхідний для реалізації профільного підходу, дослухається до запитів учнів та батьків щодо визначення профілів навчання.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень