A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Карлівської міської ради
Полтавської області

Педагоги Карлівщини долучилися до 20 Ювілейного Мандрівного кінофестивалю Docudays UA

Дата: 27.10.2023 15:40
Кількість переглядів: 48

25 та 26 жовтня 2023 року за сприяння регіонального представника фестивалю у Полтавській області – Полтавської філії Суспільної Служби України в Карлівці відбувся перегляд фільмів XХ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини  Docudays UA.

Docudays UA є неполітичним і некомерційним. Фестиваль дає можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. Таким способом сприяє розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності. Також сприяє популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні. Фільми Мандрівного Docudays UA — це правдиве й важливе кіно про актуальні виклики сьогодення: перемогу правосуддя, екологічні проблеми, збереження культурної  спадщини.

Цьогоріч центральна тема 20 Docudays UA — «Образ майбутнього» — це те, що нам варто уявляти і починати втілювати вже зараз. 

25 жовтня для педагогічних працівників закладів освіти на базі Карлівського інклюзивно-ресурсного центру Воронцова Світлана – консультант установи провела перший із циклу тренінг «Інклюзивна освіта & Інклюзивне суспільство. Поступ. Доступ. Перспективи» з використанням документального фільму «Оаза».  На тренінгу були обговорені проблеми інклюзії, з якими найчастіше зустрічаються родини, в яких є діти з порушеннями розвитку, а саме: розуміння та застосування коректної інклюзивної термінології; чи можна назвати інклюзивну освіту «чарівною паличкою?»; яким можна уявити образ майбутнього для осіб із порушеннями розвитку. Що ми можемо зробити сьогодні, щоб забезпечити краще завтра?

26 жовтня шкільні бібліотекарі переглядали фільм «Птиця» кінорежисерки Аліни Максименко, членкині об’єднання художників BG-Art та Спілки художників України. Фільм показує буденне життя двох дуже талановитих і прекрасних жінок з абсолютно різними світами під одним дахом.  Ці два світи рідко взаємодіють між собою, утворюючи метафору людської самотності. Стрічка не залишила нікого байдужим.

Жвавою і цікавою була дискусія після перегляду фільму, під час якої глядачі мали нагоду обговорити питання: чи можливий позитивний образ майбутнього двох жінок з одного будинку та з двома різними життями?
що ми розуміємо під людською самотністю, коли дві рідні людини живуть під одним дахом?

Надзвичайно теплою, приємною і захопливою була онлайн зустріч з Аліною Максименко. Ця дивовижно талановита кінорежисера, операторка і художниця виявилася цікавою співбесідницею. Було багато посмішок, слів підтримки і вдячності за прекрасну роботу. Розповіді й відповіді Аліни Максименко розчулювали, торкалися глибинних струн душі присутніх, викликаючи сльози.

                                                               Ірина Цеба

                                                               Психолог КУ «ЦПРПП»

                                                               Світлана Воронцова

                                                               Консультант КУ «Карлівський ІРЦ»


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень