A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Карлівської міської ради
Полтавської області

ОБЛІКУ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ТА ШКІЛЬНОГО ВІКУ

Дата: 07.08.2023 08:15
Кількість переглядів: 39

Відділам освіти Закарпаття, іншим відповідальним…

коротко

про ОРГАНІЗАЦІЮ І ВЕДЕННЯ ОБЛІКУ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ТА ШКІЛЬНОГО ВІКУ

За словами начальниці управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області Марія Сігетій: «Належне ведення обліку дітей дошкільного та шкільного віку в Закарпатті, як і у всій країні є важливим з кількох причин:

 Планування в галузі освіти.

Точні та вичерпні реєстраційні дані допомагають органам управління освітою (які зазвичай є уповноваженими щодо ведення обліку дітей) планувати та розробляти ефективну освітню політику. Розуміючи демографічні показники, вони можуть приймати обґрунтовані рішення щодо покращення системи освіти в громаді.

 Розподіл ресурсів.

Заклади освіти громади покладаючись на статистичні дані реєстру можуть більш ефективно розподіляти власні ресурси. Це включає визначення кількості необхідних учителів, кількості класів, навчальних матеріалів та інших засобів, необхідних для задоволення освітніх потреб дітей.

 Підзвітність у сфері освіти.

Коректні записи в реєстрі відіграють важливу роль у забезпеченні підзвітності на різних рівнях, включаючи заклади освіти, вчителів та органи управління освітою. Це допомагає в оцінці ефективності освітніх програм і роботи закладів освіти.

 Відповідність законодавству.

Належне ведення обліку регламентовано нормами чинного законодавства, яке повинні знати відповідальні за цей процес у відповідній громаді. Це включає дотримання всіх нормативних документів, які регламентують порядок ведення обліку дітей, у тому числі відвідуваність та захист конфіденційних даних дітей.

 Дослідження та оцінка.

Точні статистичні дані можуть бути цінними для дослідників та оцінювачів. Це дозволяє їм проводити дослідження та оцінювання різних аспектів освіти, що веде до покращення якості загальної освітньої системи.

 Планування переходу.

Коректні дані є важливими під час переходу, наприклад із закладу дошкільної освіти в початкову школу або з одного класу в інший. Інформація допомагає забезпечити плавний перехід і безперервність освітнього шляху дитини.

Загалом належний облік дітей дошкільного та шкільного віку сприяє ефективності, результативності та прозорості системи освіти, приносячи користь як окремим учням, так і суспільству в цілому.»

Пропонуємо до перегляду презентацію «ОРГАНІЗАЦІЯ І ВЕДЕННЯ ОБЛІКУ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ТА ШКІЛЬНОГО ВІКУ», підготовлену відділом взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області

https://www.facebook.com/sqe.zakarpattia/videos/851407759928970


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень