A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Карлівської міської ради
Полтавської області

«Проєкт «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕРЕРВНОСТІ НАВЧАННЯ ТА РОЗВИТКУ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В УМОВАХ КРИЗИ В УКРАЇНІ»

Дата: 05.07.2023 09:50
Кількість переглядів: 114

Заклади дошкільної освіти Карлівської міської ради Полтавської області, такі як ЗДО № 6 «Чебурашка», ЗДО № 5 «Берізка», ЗДО № 3 «Веселка» беруть участь у «Проєкті «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕРЕРВНОСТІ НАВЧАННЯ ТА РОЗВИТКУ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В УМОВАХ КРИЗИ В УКРАЇНІ», реалізує Всеукраїнська громадська організація «Асоціація працівників дошкільної освіти» у рамках СПІЛЬНО – програми Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ для підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни. Програма СПІЛЬНО об’єднує зусилля ЮНІСЕФ з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором, бізнес-партнерами заради кожної дитини в Україні».

Мета даного проєкту – сприяти набуттю компетентностей дітьми старшого дошкільного віку відповідно до вимог державного стандарту дошкільної освіти (Базового компонента дошкільної освіти) перед вступом до школи, педагогічна підтримка батьків.

Починаючи з 17 квітня 2023 року, два рази на тиждень педагоги проводять очні зустрічі з дітьми які є в списковому складі вихованців, але з різних причин не відвідують заклади дошкільної освіти; які отримували дошкільну освіту лише дистанційно.

Під час зустрічей педагоги організовують різні види діяльності за освітніми напрямками Базового компоненту, які сприяють розвитку кожної дитини, збагачують їхній досвід, формують компетентності такі необхідні перед вступом до першого класу, сприяють соціалізації дітей.

В рамках Проєкту Заклад дошкільної освіти № 6 «Чебурашка» отримав від ЮНІСЕФ «Проєкт «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕРЕРВНОСТІ НАВЧАННЯ ТА РОЗВИТКУ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В УМОВАХ КРИЗИ В УКРАЇНІ» 2 великих ігрових набори та 3 індивідуальні ігрові набори. У липні очікують отримати такі набори і решта учасників даного Проєкту. Ці ігрові набори допомагають на належному рівні організувати заняття та дозвілля дітей під час очних зустрічей, а в подальшому будуть використовуються педагогами для організації роботи з вихованцями закладу.

У травні педагогічні працівники пройшли підготовку у рамках Проєкту, підвищили кваліфікацію, отримали методичний супровід організації освітньої діяльності з дітьми. Успішно пройшли навчання та отримали сертифікати з підвищення кваліфікації.

Для побудови взаємодії вихователів з дітьми шостого року життя та з метою розвитку вмінь дітей працювати за зразком, діяти за інструкцією, дотримуватися правил ми отримали посібник Людмили Соловйової «Я вчуся діяти довільно».

Кожна зустріч з дітьми - це цікава подорож, спілкування з красою, відкриття таємниць природи, творчої взаємодії. І помічником для таких зустрічей став МАРШРУТИЗАТОР для педагогів з організації взаємодії з дітьми, автор Людмила Шульга.

На очних зустрічах вихованці поринають у незвичайний світ рідної природи, вчаться з Патроном мінної безпеки, мандрують казками та незвичайними світами, здобувають знання з грамоти, математики, готують руку до письма.

Завдяки Проєкту та майстерності педагогів скарбничка знань наших дітей, які з різних причин не відвідують заклад офлайн, поповнилися знаннями та навичками. Проєкт допоміг зустрітися в стінах садочка з друзями та улюбленими вихователями. І навіть повітряні тривоги не змогли цьому завадити, бо в укритті продовжуються такі цікаві заняття. Педагоги також збагатили свій професійний досвід цікавими формами і методами роботи, отримали величезне задоволення від співпраці з дітьми, з UNISEF та Асоціацією.

Наші українські діти заслуговують на все найкраще, бо вони найкращі діти на землі і за ними наше майбутнє.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень