A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Карлівської міської ради
Полтавської області

Docudays UA-2022 як інструмент педагогічного впливу

Дата: 14.12.2022 08:35
Кількість переглядів: 42

Docudays UA-2022 як інструмент педагогічного впливу

    19 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA – 2022 проводиться з 12 листопада до 30 грудня, він розпочався у Львові й мандрує по 22 областях України і вперше –  за кордоном.

    Тема цьогорічного Мандрівного Docudays UA – «Надзвичайний стан» – дуже зрозуміла та близька всім українцям. Надзвичайний стан – це виняткова ситуація, коли звичне життя та плани на майбутнє поставлені на паузу. А базові життєві потреби й людські права – під постійною загрозою.

     За ініціативи «Центру професійного розвитку педагогічних працівників» Карлівської міської ради до Фестивалю долучилися професійні спільноти психологів і соціальних педагогів та шкільних бібліотекарів закладів освіти Карлівської, Ланнівської та Мартинівської громад, щоб ретранслювати ідеї Docudays UA у власній професійній діяльності.

    Для психологів та соціальних педагогів відбувся інтерактивний івент «Емоційне, духовне, соціальне благополуччя, як складові ментального здоров’я», який провела голова професійної спільноти Світлана Воронцова. Документальні фільми «Мир і спокій» та «Літургія протитанкових перешкод» нагадали учасникам, що для збереження ментального здоров'я важливо пам'ятати, що не варто відкладати життя  на потім під час  війни. Всі учасники дивилися на один екран, і для кожного були свої інсайти, такі значущі та цілющі, що дають силу рухатися далі!!!

Психолог Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Карлівської міської ради Ірина Цеба провела семінар-тренінг «Можливості документального кіно в роботі шкільного бібліотекаря як засобу розвитку особистості». Перегляд фільму «Фортеця Маріуполь» режисерки Юлії Гонтарук викликав надзвичайно сильні емоції, адже глядач бачить перед собою людей, які розуміють, що будь-якої хвилини вони можуть загинути і готові до цього. Вони не відступлять, не відійдуть,  залишаться там до кінця. І приходить розуміння, що українці – сильний, незламний народ, який здолати не вдасться жодній ворожій силі, хай вона і в десятки чи сотні разів більша. Переможемо!!!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень