A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Карлівської міської ради
Полтавської області

Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області

Дата: 11.11.2022 08:04
Кількість переглядів: 62

Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області

«Позашкілля — інтегруюча ланка в системі освіти. Важливо, щоб вихованці закладів позашкільної освіти зростали в доброчесному середовищі. Академічна доброчесність — це, передусім, про етичні та ціннісні взаємини між педагогами, вихованцями, їх батьками та адміністрацією», — зазначив Юрій Кращенко, начальник Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області, під час відкриття онлайн-семінару з розбудови академічної доброчесності, який відбувся 10 листопада 2022 року з нагоди Всесвітнього дня якості.

Спікерка заходу Любов Терехова — кандидатка філософських наук, завідувачка лабораторії інноваційного змісту освіти Національного центру Мала академія наук України авторка посібника «Путівник з академічної доброчесності для позашкілля» (https://bit.ly/3fP6bYR), наголосила, що сформувати культуру академічної доброчесності не можливо лише на одному занятті чи лекції, це постійний та системний процес. Чесність, довіра, справедливість, повага, відповідальність, відвага — основні цінності академічної доброчесності. Дотримуючись їх та подаючи приклад своїм вихованцям ми спонукаємо дітей бути доброчесними.

«Кожен заклад освіти розробляє свої практики, свої політики, етичні принципи, які можуть бути записані в кодексах або положеннях. Але важливо, щоб за всіма цими вимогами не розчинилося те, заради чого ми це робимо — заради якісної освіти, заради справедливого суспільства. Шлях до несправедливого суспільства починається з маленьких порушень. Наше завдання — дати інструменти новому поколінню, навчити його для того, щоб могли побудувати більш справедливе суспільство і суспільство добробуту в тому числі», — зазначила пані Любов.

Захід об’єднав 100 учасників: керівників, заступників керівників, педагогів закладів позашкільної освіти Полтавської області, науковців кафедри мистецтвознавства та позашкільної освіти Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г.Короленка.

Нагадаємо, «Путівник з академічної доброчесності для позашкілля створено» (https://bit.ly/3fP6bYR) створено в межах проєкту Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти - Academic IQ (https://academiq.org.ua/), що впроваджується Американськими Радами з міжнародної освіти за підтримки Посольства США в Україні, у партнерстві з Малою академією наук України.

#UAразом, #АкадемічнаДоброчесність


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень