A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Карлівської міської ради
Полтавської області

Початок громадського обговорення «Про припинення юридичної особи - Комунальна організація (установа, заклад) Лип'янський навчальний заклад "Пролісок" шляхом ліквідації»

Дата: 22.08.2022 13:46
Кількість переглядів: 130

Повідомлення про початок громадського обговорення

у формі громадських слухань

проєкту рішення Карлівської міської ради

«Про припинення юридичної особи - Комунальна організація (установа, заклад) Лип'янський навчальний заклад "Пролісок" шляхом ліквідації»

 

1. Найменування організатора громадського обговорення:

Карлівська міська рада

 

2. Питання, винесене на громадське обговорення:

Проєкт рішення Карлівської міської ради «Про припинення юридичної особи - Комунальна організація (установа, заклад) Лип'янський навчальний заклад "Пролісок" шляхом ліквідації» http://karlivka-mrada.gov.ua/docs/1265547/

 

3. Мета: врахування думки жителів Лип’янського старостинського округу Карлівської міської територіальної громади щодо припинення юридичної особи - Комунальна організація (установа, заклад) Лип'янський навчальний заклад "Пролісок" шляхом ліквідації з 01 вересня 2023 року.

Метою оптимізації мережі закладів освіти є ефективне використання бюджетних коштів та наявних приміщень, створення умов для здобуття вихованцями якісної освіти.

Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої влади.

Реорганізація і ліквідація закладів дошкільної освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника.

У разі перепрофілювання закладу (зміни типу та найменування) або ліквідації закладу дошкільної освіти засновник зобов’язаний забезпечувати вихованцям можливість продовжити здобуття дошкільної освіти.

Для забезпечення освіти дітям Лип’янського старостинського округу планується створення дошкільного підрозділу в Лип’янській гімназії. На підставі цього постає питання ліквідації Лип'янського ДНЗ «Пролісок», бо згідно списку 25 дітей, відвідує менше 21, тобто можна створити одну групу, в дошкільному підрозділі, яка функціонуватиме при гімназії, відповідно до статті 35 ЗУ «Про повну загальну середню освіту».

Крім того, економія фонду заробітної плати при ліквідації дошкільного закладу та створенні дошкільного підрозділу при гімназії складе 58 000 грн. в місяць та близько 700 000 грн. в рік.

Також використання електроенергії для опалення основної будівлі Лип’янського ДНЗ «Пролісок», в якій знаходиться одна група та адміністративно-господарські приміщення, опалюється електричним котлом, споживання якого за годину становить 30 кВт/год (за 2021 рік спожито 52475 кВт/год на суму 217 025 грн), що є не раціональним використанням коштів.

Заходи з оптимізації дошкільної мережі дадуть можливість створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб вихованців.

 

4. Умови участі в обговоренні та формат проведення громадського обговорення.

До участі в обговоренні запрошуються жителі місце проживання яких, в установленому законом порядку зареєстроване на території Лип’янського старостинського округу.

Відомості про місце і час проведення публічних заходів, порядок обговорення буде повідомлено додатково на офіційному сайті Карлівської міської ради.

Пропозиції та зауваження можна подавати в письмовій формі за адресою: 39500, Полтавська обл., м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 85 або на електронну адресу karrn@adm-pl.gov.ua, зауваження та пропозиції просимо надавати з 8.00 год. 01 жовтня 2022 року по 17.00 год. 31 березня 2023 року.

Усі пропозиції та зауваження подаються виключно із зазначенням прізвища, імені, по батькові, контактним телефоном та адресою особи, яка їх подає. Анонімні пропозиції не будуть реєструватися та розглядатися.

 Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за громадське обговорення – юрисконсульт групи централізованого господарського обслуговування Карлівської міської ради – Дядченко Анастасія Сергіївна, телефон +38(05346)23440.

 

5. Строк та спосіб оприлюднення результатів.

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених у ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на  сайті Карлівської міської ради.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень