A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Карлівської міської ради
Полтавської області

Початок громадського обговорення «Про перепрофілювання (зміни типу та найменування) Попівського ліцею № 1 Карлівської міської ради у Попівську гімназію № 1 Карлівської міської ради Полтавської області»

Дата: 22.08.2022 13:38
Кількість переглядів: 75

Повідомлення про початок громадського обговорення

у формі громадських слухань

проєкту рішення Карлівської міської ради

«Про перепрофілювання (зміни типу та найменування) Попівського ліцею № 1 Карлівської міської ради у Попівську гімназію № 1 Карлівської міської ради Полтавської області»

1. Найменування організатора громадського обговорення:

Карлівська міська рада

 

2. Питання, винесене на громадське обговорення:

Проєкт рішення Карлівської міської ради «Про перепрофілювання (зміни типу та найменування) Попівського ліцею №1 Карлівської міської ради у Попівську гімназію № 1 Карлівської міської ради Полтавської області» http://karlivka-mrada.gov.ua/docs/1265554/

 

3. Мета: врахування думки жителів Попівського старостинського округу Карлівської міської територіальної громади щодо перепрофілювання (зміни типу та найменування) Попівського ліцею №1 Карлівської міської ради у Попівську гімназію № 1 Карлівської міської ради Полтавської області з 01 вересня 2023 року.

Метою оптимізації мережі закладів освіти є ефективне використання бюджетних коштів та наявних приміщень, створення умов для здобуття громадянами якісної повної загальної середньої освіти.

Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої влади.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника (ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).

У разі перепрофілювання закладу (зміни типу та найменування) або ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечувати учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

При потребі, якщо будуть наявні учні 10-11 класів, буде організовано підвезення здобувачів освіти і педагогічних працівників до місця навчання, роботи та до місця проживання, а саме до Опорного закладу "Карлівський ліцей №4" Карлівської міської ради. Щодо наявності та зручності автомобільних доріг з твердим покриттям для забезпечення безпечного підвезення здобувачів освіти і педагогічних працівників до місця навчання, роботи та місця проживання, то автомобільні дороги знаходяться у задовільному стані.

Під час утворення закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний враховувати вимоги ліцензійних умов провадження освітньої діяльності у сфері загальної середньої освіти.

Відповідно до статті 35 ЗУ «Про повну загальну середню освіту» гімназія може включати дошкільний підрозділ, тому згідно чинного законодавства може виникнути нагальна потреба у закритті дошкільного відділення, так як воно не може функціонувати при ліцеї.

Перепрофілювання (зміна типу та найменування) Попівського ліцею № 1 Карлівської міської ради у Попівську гімназію № 1 Карлівської міської ради Полтавської області це вимушене рішення, бо в 2021-2022 н.р. 10-11 класи були, в перспективі 10 класу не буде, а в 2023-2024 н.р. велика ймовірність, що не буде 10-11 класів.

Вартість утримання одного учня в закладі становить 60 212 грн. в рік, при середній вартості утримання одного учня по громаді 40 077,89 грн.

Наповнюваність школи відносно до проектної потужності складає 89%.

Середня наповнюваність класів 14 учнів, при розрахунковій наповнюваності класів громади 18 учнів.

При пониженню ступеню кількість штатних ставок по педагогічним працівникам зменшиться на 1,0 ставки заступника директора та 0,5 ставок керівника гуртка (вакансія) та ставки вчителів 10-11 класу, економія освітньої субвенції складе близько 40 000 грн. в місяць. Ставки по молодшому обслуговуючому персоналу не зміниться, бо кількість учнів залишиться більше 115. Економії по міському бюджету не буде.

Заходи з оптимізації шкільної мережі дадуть можливість створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

 

4. Умови участі в обговоренні та формат проведення громадського обговорення.

До участі в обговоренні запрошуються жителі місце проживання яких, в установленому законом порядку зареєстроване на території Попівського старостинського округу.

Відомості про місце і час проведення публічних заходів, порядок обговорення буде повідомлено додатково на офіційному сайті Карлівської міської ради.

Пропозиції та зауваження можна подавати в письмовій формі за адресою 39500, Полтавська обл., м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 85 або на електронну адресу karrn@adm-pl.gov.ua, зауваження та пропозиції просимо надавати з 8.00 год. 01 жовтня 2022 року по 17.00 год. 31 березня 2023 року.

Усі пропозиції та зауваження подаються виключно із зазначенням прізвища, імені, по батькові, контактним телефоном та адресою особи, яка їх подає. Анонімні пропозиції не будуть реєструватися та розглядатися.

            Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за громадське обговорення – юрисконсульт групи централізованого господарського обслуговування Карлівської міської ради – Дядченко Анастасія Сергіївна, телефон +38(05346)23440.

 

5. Строк та спосіб оприлюднення результатів.

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених у ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на  сайті Карлівської міської ради.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень